certificat verde

În contextul pandemiei de COVID-19, mulți turiști se întreabă despre destinațiile care permit intrarea fără a necesita certificatul verde sau alte documente de vaccinare. Această informație poate fi deosebit de utilă pentru cei care doresc să călătorească în străinătate, dar nu au fost vaccinați sau nu pot obține un certificat verde din diverse motive. În acest articol voi explora câteva țări care primesc turiști fără cerințe specifice de vaccinare și ce documente pot fi necesare în loc.

1. Mexic

Mexicul este una dintre destinațiile populare pentru turiștii care doresc să evadeze într-o atmosferă exotică și plajele sale magnifice. La momentul redactării acestui articol, Mexicul nu impune cerințe specifice privind vaccinarea pentru turiști. Cu toate acestea, este posibil să fie supus unor controale la sosire pentru a verifica simptomele COVID-19 sau pentru a completa formulare de sănătate.

Documente necesare: La intrarea în Mexic, vei avea nevoie de un pașaport valid. De asemenea, trebuie să completezi un formular de sănătate online (cunoscut sub numele de „Formularul de identificare a călătorilor”) cu informații despre starea ta de sănătate și călătorie.

2. Republica Dominicană

Republica Dominicană este celebră pentru plajele sale frumoase și stațiunile de lux. La momentul redactării, Republica Dominicană nu impune turiștilor cerințe specifice de vaccinare.

Documente necesare: La intrarea în Republica Dominicană, vei avea nevoie de un pașaport valid și un card de turist, care poate fi achiziționat la sosire sau online. Este posibil să fie supus unor controale la sosire pentru verificarea simptomelor COVID-19.

3. Turcia

Turcia este o destinație diversificată cu o istorie bogată și atracții impresionante. La momentul redactării, Turcia permite intrarea turiștilor fără cerințe specifice de vaccinare.

Documente necesare: La intrarea în Turcia, vei avea nevoie de un pașaport valid. Turiștii pot solicita un permis de intrare electronic (e-Visa) online înainte de călătorie sau pot obține unul la sosirea în aeroport. Este posibil să fie supus unor controale la sosire pentru a verifica simptomele COVID-19.

4. Egipt

Egiptul este o destinație istorică și culturală remarcabilă. La momentul redactării, Egiptul nu impune turiștilor cerințe specifice de vaccinare.

Documente necesare: La intrarea în Egipt, vei avea nevoie de un pașaport valid. Viza poate fi obținută la sosirea în țară sau online în avans. De asemenea, este posibil să fie supus unor controale la sosire pentru a verifica simptomele COVID-19.

5. Costa Rica

Costa Rica este renumită pentru biodiversitatea sa uimitoare și frumusețea naturală. La momentul redactării, Costa Rica nu impune cerințe specifice de vaccinare pentru turiști.

Documente necesare: La intrarea în Costa Rica, vei avea nevoie de un pașaport valid și de a completa un formular de sănătate electronic (cunoscut sub numele de „Pase de Salud”). Acest formular trebuie completat înainte de călătorie și trebuie să includă o asigurare de sănătate care să acopere eventualele costuri legate de COVID-19.

Este important de menționat că situația cu privire la cerințele de călătorie poate varia și se poate schimba rapid în funcție de evoluția pandemiei. Prin urmare, este recomandat să verifici informațiile actualizate și să consulți site-urile web ale ambasadelor sau consulatelor țărilor pe care dorești să le vizitezi înainte de a pleca în călătorie. De asemenea, asigură-te că respecți orice măsuri de siguranță și reguli locale privind sănătatea publică în timpul călătoriei tale.